Zajímavá asijská inspirace na domácího kapříka.
500 g filetů z kapra, vrchovatou lžíci škrobové moučky, 1 vejce, sůl, mletý zázvor a papriku, drcený koriandr, olej, 60 g mrkve, 60 g pórku, 40 g cibule, sladkou sojovou omáčku, bílé víno
Rybí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření ušlehejte marinádu. Podle vaší chuti můžete do marinády přidat třeba česnek, sojovou omáčku pro výraznější barvu i jiné koření. Do marinády pak nudličky z kapra vmíchejte a nechte chvilku odstát.
Mezitím si nakrájejte na stejnoměrné a úhledné tenké řezy mrkev, cibuli a pórek.
Na rozpáleném oleji nejlépe v pánvi vok opékejte kousky ryby tak dlouho, až nejsou patrné syrové části.
V tu chvíli přidejte zeleninu v tomto případě jako první mrkev která je nejtvrdší, pak cibuli a až úplně nakonec pórek. Krátce vše osmahněte. Číňané si na dohotovení pokrmu připravují zahušťovací a ochucovaní zálivku. Smíchejte proto víno a sojovou omáčku, můžete přidat i trošičku škrobové moučky a vše pak vlijte do pánve. Důkladně promíchejte kratičce zaduste a podávejte.
Jako přílohu zkuste rýžové nudle.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Komentáře
Hana M. - #
Mám dotaz k té číně a co kosti? Velké vyndám před vařením,ale ty malé tam jsou.
Tomáš B. - #
Dnes jsem tento recept zkusil a překvapilo mě jak rychle je maso hotové. vařil jsem bez celeru který není napsán v surovinách a myslím že je to výborné.Mrkev a cibulku jsem si orestoval předem a zvlášť .Je to něco jiného pro ty co nemají rádi klasiku.
Alena - #
Dneska jsem zkusila tento recept,bohužel jsem neměla bílé víno,tak jsem dala červené..oběd byl VYNIKAJÍCÍ….palec nahoru pane Stupko
Komentáře