Čína z kapra

Zajímavá asijská inspirace na domácího kapříka.

Ingredience

500 g filetů z kapra, vrchovatou lžíci škrobové moučky, 1 vejce, sůl, mletý zázvor a papriku, drcený koriandr, olej, 60 g mrkve, 60 g pórku, 40 g cibule, sladkou sojovou omáčku, bílé víno

Video s návodem

Popis přípravy receptu

Rybí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření ušlehejte marinádu. Podle vaší chuti můžete do marinády přidat třeba česnek, sojovou omáčku pro výraznější barvu i jiné koření. Do marinády pak nudličky z kapra vmíchejte a nechte chvilku odstát.

Mezitím si nakrájejte na stejnoměrné a úhledné tenké řezy mrkev, cibuli a pórek.
Na rozpáleném oleji nejlépe v pánvi vok opékejte kousky ryby tak dlouho, až nejsou patrné syrové části.

V tu chvíli přidejte zeleninu v tomto případě jako první mrkev která je nejtvrdší, pak cibuli a až úplně nakonec pórek. Krátce vše osmahněte. Číňané si na dohotovení pokrmu připravují zahušťovací a ochucovaní zálivku. Smíchejte proto víno a sojovou omáčku, můžete přidat i trošičku škrobové moučky a vše pak vlijte do pánve. Důkladně promíchejte kratičce zaduste a podávejte.

Jako přílohu zkuste rýžové nudle.


Komentáře

Hana M. - #
7.05.22

Mám dotaz k té číně a co kosti? Velké vyndám před vařením,ale ty malé tam jsou.

Tomáš B. - #
24.02.19

Dnes jsem tento recept zkusil a překvapilo mě jak rychle je maso hotové. vařil jsem bez celeru který není napsán v surovinách a myslím že je to výborné.Mrkev a cibulku jsem si orestoval předem a zvlášť .Je to něco jiného pro ty co nemají rádi klasiku.

Alena - #
21.08.16

Dneska jsem zkusila tento recept,bohužel jsem neměla bílé víno,tak jsem dala červené..oběd byl VYNIKAJÍCÍ….palec nahoru pane Stupko

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.

14.10.24 / Aktuality

Slavnostní výlov rybníka Rožmberk 2024 - ZRUŠENO

Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.

20.09.24 / Aktuality

Třeboňský kapr v Praze po celý rok

Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.

12.04.24 / Aktuality

Sportovní rybolov - začátek sezony 1. 3.!

Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.

21.02.24 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty