Kapří je hluboce zmrazený výrobek z Třeboňského kapra, složený z čistého kapřího masa. Jedná se o přírodní produkt, bez umělých barviv a konzervačních látek. Tento rybí polotovar je vhodný k přípravě mnoha kapřích specialit.
Prohlédněte si video o Kapří.
Základní surovinou pro výrobu Kapří je Třeboňský kapr, který je zárukou velmi kvalitního rybího masa. Díky speciálnímu způsobu zpracování je maso zbavené kostí a kůže. Do výrobku nejsou přidávány žádná zahušťovadla, umělá barviva či látky zvýrazňující chuť.
Kapří vám umožní zařadit kapra do jídelníčku, aniž byste museli složitě porcovat či jinak zpracovávat celou rybu. Z mražené směsi velmi snadno připravíte mnoho druhů rybích specialit, ať už podle vaší fantazie nebo osvědčených receptů. Můžete například vyzkoušet obalované kapří řízky, karbanátky či krokety. Polotovar se také výborně hodí do různých zapékaných pokrmů či polévek.
Recepty na přípravu rybích specialit z Kapří najdete na www.kapri-maso.cz. Recepty pro vás zde vybral a připravil mistr kuchař Petr Stupka, který se dlouhodobě zabývá přípravou rybích specialit. Pro představu zde najdete recepty na zeleninové kapří, kapří čevapčiči nebo kapří biftečky.
Kapří si můžete objednat v balení po 0,5 kg nebo 2 kg. Tento hluboce zmrazený výrobek má trvanlivost 3 měsíce.
“Výrobek Kapří je unikátní specialitou z Třeboňského kapra. Je to čisté maso z kaprů bez kostí a kůže. Kapří neobsahuje žádné konzervanty a nepřirozené látky. Je naprosto bez takzvaných éček. Je to potravina velmi snadno stravitelná a vysoce hodnotná.
Při jeho úpravě je třeba vědět, že se jedná o základní polotovar, který lze upravit nejrůznějšími způsoby, ale vždy je třeba počítat s tím, že se při zpracování základní hmota naředí mlékem, smetanou či vývarem, aby hotový pokrm nebyl příliš tuhý. Počítejte s tím, že hmotnost Kapřího nastavíte mlékem o jednu třetinu.”
V minulosti byly součástí výrobku Kapří i ovesné vločky a koření. Nyní jde o čisté kapří maso.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Komentáře
Rybářství Třeboň a.s. - #
Dobrý den,
kapří se stále vyrábí, a tak uvádíme v článku je bez koření. Momentální dostupnost na sádkách si raději předem ověřte.
Rybářství Třeboň
Karel - #
Dobrý den. Kapří se ještě vyrábí? Díky
Rybářství Třeboňa s.s. - #
Dobrý den, ano v prodejně ryb na sádkách v Třeboni je polotovar kapří k dispozici.
Josef Bourek - #
Dobrý den, je možné zakoupit produkt „kapří“ na sádkách v prodejně v Třeboni?
děkuji, Bourek
Admin - #
Dobrý den, základní informace o možnostech objednávek polotovaru Kapří vám sdělí zaměstnanci společnosti FISH MARKET a.s. – kontakt zde.
Co se týče receptů na přípravu pokrmů z kapří, tak v knižní podobě nevyšly.
Zdenek Ulrich - #
Dobrý den,
prosím o informaci kde lze objednat „kapří“ a zda jsou recepty k dispozici i v knižním vydání.
děkuji, Ulrich
Komentář