Do nabídky výrobků z Třeboňského kapra patří samostatné kapří hlavy. Kapří hlavy vznikají jako vedlejší produkt při zpracování jiných výrobků z kapra (například kapří půlky, podkovy, filety). Tento výrobek se hodí k přípravě rybího vývaru. V nabídce jsou kapří hlavy jako chlazený nebo mražený rybí výrobek.
Vyzkoušejte recept na přípravu polévky z kapra.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Komentáře
Michal - #
hlava by se měla spařit vroucí vodou a zbavit tmavé kluzké vrstvy setřením :)
Zoran - #
Pepíku, jaký sliz ?? Hlavu omyj studenou vodou a šup s ní do hrnce.
Pepa - #
Dobrý den, chci se zeptat jestli se při přípravě rybích hlav (u rybí polévky) zbavují hlavy slizu, případně jak. Děkuji
Komentář