Skladování kapra

Skladovani Třeboňského kapra na ledu

Vykuchaného případně již naporcovaného kapra, kterého si zakoupíte anebo zpracujete sami doma, můteže při dodržování určitých pravidel skladovat i několik dní. Sladkovodní ryby vydrží čerstvé při teplotě 0 °C až 4 °C zhruba čtyři dny.

Rozhodně není vhodné kvůli skladování v řádu dní kapří maso zmrazovat, protože neodborným zmražením dochází k zhoršení jeho kvality.

Vlit teploty na procesy v kapřím mase

Pokud není dodržované teplotní rozmezí vhodné pro skladování chlazeného kapřího masa (0 až 4 °C), dochází k jeho znehodnocování. Při vyšších teplotách dochází k množení mikroorganismů a následnému kažení.

Nevhodné jsou i teploty nižší, při kterých dochází k pomalému zmrazování kapří svaloviny doprovázené tvorbou krystalů ledu v buňkách kapřího masa, které následně narušují strukturu svalových buněk. Po rozmrazení pak z kapřího masa vytéká buněčná šťáva a maso ztrácí svoji původní konzistenci. Z tohoto důvodu není vhodné kapří maso doma neodborně zmrazovat.

Skladování mražených výrobků z kapra

Mražené výrobky z Třeboňského kapra musí být skladovány při teplotě -18 °C a nižší. Při částečném rozmražení vlivem vyšší teploty dochází k zhoršování kvality výrobku. Mražené výrobky je možné skladovat několik měsíců, vakuované mražené výrobky mají delší dobu trvanlivosti.

Rozmrazování kapřího masa

Pro rozmrazování před kuchyňskou úpravou je třeba zvolit šetrné postupy, jako je rozmrazování v chladničce či ponořením do studené vody. Rozhodně není vhodné rozmrazování za pokojové teploty anebo v teplé vodě.


Komentáře

Admin - #
28.12.10

Rybí vnitřnosti lze skladovat při dodržení teploty –18°C po dobu max. 6 měsíců. Důležité je vnitřnosti zamrazit hned po vykuchání ryby a nikoliv až po několika dnech skladování v chladničce.

Karel mach - #
23.12.10

Dobrý den !

Jak dlouho mohu skladovat rybí vnitřnosti.Děkuji
K.Mach

Admin - #
17.12.10

Dobrý den,
nevidím důvod proč by se maso kapra mělo dávat do vody. Podstatné je především dodržení zmíněného teplotního rozmezí.

Martina - #
16.12.10

Dobrý den,
protože se blíží vánoce zajímalo by mne zda takto skladovaný kapr má být ve vodě či jen v mikrotenovém sáčku.Děkuji.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.

14.10.24 / Aktuality

Slavnostní výlov rybníka Rožmberk 2024 - ZRUŠENO

Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.

20.09.24 / Aktuality

Třeboňský kapr v Praze po celý rok

Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.

12.04.24 / Aktuality

Sportovní rybolov - začátek sezony 1. 3.!

Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.

21.02.24 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty