V současné době, kdy je grilování velkou módou, existuje nepřeberné množství marinád a receptů. Pro grilování ryb a tudíž i Třeboňského kapra jsou vhodné filety z kapra, které mají prořezanou svalovinou a tím zkrácené jemné kosti tak, že při konzumaci nejsou vůbec patrné.
Na ochucení grilovaného masa si můžete připravit vlastní marinádu, nebo si v obchodní síti zakoupit marinované filety z Třeboňského kapra.
Při grilování ryb nikdy nepoužíváme citronovou šťávu. Kyselá šťáva je velmi agresivní a jemné maso kapra i jiných ryb ničí, při pečení ukapává šťáva a mizí osobitá chuť rybího masa.
Filety je vhodné před grilováním krájet raději na menší kousky, s kterými se na roštu snadněji manipuluje. Rybí maso není třeba nijak zvlášť dlouho nakládat a nechávat odležet. Pokud však máte čas, stačí dvacet minut v marinádě a chladu.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Komentáře
Petr - #
Výborný video recept.
ale doplním taky svůj vynikající jednoduchý a rychlý recept na lehce uzeného kapra.
Důležité je mít gril takzvanou lokomotivu !!
Kapra rozpůlíme na 2 půlky-ty následně okořeníme nejlépe kořením na ryby-nebo stačí jen sůl a pepř a každou půlku potřeme čerstvým rozdrceným česnekem až 3 ks česneku na každou půlku.
Nechám odležet stačí 20 minut a šup s ním do lokomotivy.
Udíme na mírném kouři cca 80 C tak 2-3 hodinky až kapr změní barvu do zlatova.
A pak už budeme jen mlsat.
Lepšího kapra jsem opravdu nejedl.
Jindra Bukovská - #
Při grilování rybích filetů v “položené dvoustranné kovové mřížce” se nám kůže ryby vždy k mřížce připeče. Zkoušeli jsme alobal, filety se připekli k němu. Nemáte nějakou radu? Děkuji.
Komentáře