Na osm porcí mějte 8 porcí kapra (1 000 g), 160 g kvalitní majonézy, 150 g nakládaných hub v octu a koření, větší cibuli, sůl, olej na opečení, citrónovou šťávu, cibulovou nať nebo pažitku, hlávkový salát, toustový chléb.
Část hub drobně nasekejte a spolu s nálevem je zašlehejte do majonézy, případně přikyselte. Jemně nakrájenou cibuli spařte vroucí vodou, pak zchlaďte a přidejte do remulády. Menší porce kapra osolte a nechte hodinku proležet. Potom maso osušte papírovou utěrkou a zprudka opečte na oleji, nebo potřete olejem a pečte na grilu. Stačí jenom poměrně krátká úprava. Ještě teplé maso pokapejte citrónovou šťávou nebo octem a po chvíli, až vychladne, ho vložte do připravené remulády. Pro větší efekt nechte opečenou kůži navrch a pouze spodní část masa leží v remuládě.
Takto upravenou rybu pak nechte do druhého dne dobře zakrytou proležet v lednici. Podávejte na listech salátu s opečeným toastovým chlebem.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Kapr v houbové remuládě - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.