Pro přípravu čtyř porcí potřebujeme: 600 g kapra, bylinkovou sůl, 150 ml červeného vína, snítku rozmarýnu, tymiánu, šalvěje, 50g másla, petrželovou nať.
Porce kapra ochuťte bylinkovou solí (provensálské bylinky, suchá petrželová nať a mořská sůl). Položte je na napařovací vějíř či mřížku. Víno a čerstvé bylinky dejte do varné nádoby a poté vařte kapra v páře 7 – 10 minut podle velikosti porcí.
Uvařené porce potřete máslem a doplňte jemně sekanou petrželovou natí.
Podávejte s vařenými brambory, rýží a jinými jemně upravenými přílohami.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Komentáře
Dagmar - #
S velkým nadšením píšu, že tento recept je opravdu delikatesa. Zkoušela jsem ho k nedělnímu obědu. Chuť byla fantastická, příprava rychlá, za nás recept prostě jednička. Stane se hlavním chodem na vánoční tabuli. Děkuji????
Lucie - #
Vynikající!!! Do vína jsem dala místo tymiánu a šalvěje koriandr, protože jsem neměla tyto bylinky, ale kapr měl famózní nádech vína…úplně jiné, než když podlévám cokoliv v troubě vínem…
Komentáře