Na přípravu biftečků potřebujete mít polotovar Kapří, mléko nebo smetanu na zředění, sýr, mražený listový špenát, pepřové nebo steakové koření a trochu soli. Můžete použít i bylinkovou sůl. Dále potřebujete olej na upečení.
Základní hmotu vložte do misky, nařeďte mlékem nebo smetanou, přidejte nastrouhaný sýr a překrájený špenát. Pokud použijete čerstvé listy, nejprve je spařte. Dále přidejte koření a případně trochu soli, ale vždy počítejte s tím, že základní výrobek je mírně osolený. Vše promíchejte na stejnorodou hmotu. Z ní pak za pomoci namočených rukou tvořte stejné kuličky a ty pak roztlačené pečte na pánvi z obou stran. Vzhledem k charakteru výrobku Kapří stačí jenom poměrně krátká doba přípravy.
Další recepty a návody Petra Stupky pro přípravu pochoutek z polotovaru Kapří jsou k nahlédnutí na www.kapri-maso.cz.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Kapří biftečky - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.