K přípravě bramboráků z kapřího masa použijeme polotovar Kapří. Brambory nastrouhané pro přípravu bramboráku vymícháme se základní hmotou Kapří v poměru 1:1 a nebo může být i větší poměr brambor.
Přidáváme česnek, majoránku, posekanou uzeninu, semleté škvarky a ze vzniklé hmoty připravíme placky stejně jako při přípravě běžného bramboráku.
Hmotnost či objem surovin uvedených v receptech je na 1 kg syrového Kapří.
Kapří v současné době již neobsahuje ovesné vločky.
Další recepty a návody Petra Stupky pro přípravu pochoutek z polotovaru Kapří jsou k nahlédnutí na www.kapri-maso.cz.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Komentáře
Jakub - #
Zdravím.
Dnes jsem nedělal karbanátky jak jsem minule uvedl,
ale rybí polévku z kapří.
Konečně si pochutnám na kaprovi beze strachu z kostí.
Ještě k minulemu článku(karbanátky z kapří)
prodejna je zde:
Ryby Drůbež Zvěřina
Starostrašnická 39
PSČ: 100 00
Město: Praha
Omlouvám se za mystifikaci s Nad primaskou…
Tak a zde můj recept na polévku z kapří.
2 rohlíky 2 ks vajec, máslo
1 ks zmrazeného kapří (já to rozmrazuji tak že to večer dám z mrazničky na talíř a dám dospod do lednice.Ráno to pak z lednice vyndám a venku je dokonáno, a chuť je jako před zmrazením)
pepř, sůl, česnek, muškátový květ.Dětskou krupičku a solamyl.
Rohlíky nakrájím na kostičky, na másle je opeču,
nechám vychladnout.Přidám kapří, květ,lžíci krupičky a lžičku solamylu.Rozmíchám a pak přidám vejce.Když je směs hustá přidáme mléko, nebo studený vývar.znova pořádně rozmícháme.
A pak zavaříme do polévky.Knedlíčky zaváříme pomalým varem.Aby se nám nerozvařili.Díky solamylu to má lepší soudržnost.Možno do knedlíčku zapracovat petrželku nebo libeček nebo pažitku, já k vůli chuti ryby nedával nic. Pamatujte že ryba je hned hotová vařit tak 5 minut.
Pak je vyndáme doděláme polévku a necháme je zvlášt aby se v polévce nerozmočili.
Dodáme při podáváni.Před podáním je pak přihodíme do polévky prohřát.
Vývar uděláme když nemáme kapří zbytky, přímo z výrobku kapří.Asi 3 lžíce.Z hmoty na knedlíčky dělané dvěma lžícemi bylo 15 knedlíčků.Kdo to má rád zahustěné jako já.Dáme máslo do kastrolu rozpustíme a nasypem krupičku a zalijem vývarem a přitom to mícháme,prakticky je to základ na polévku tzv.milionovou.Pak pokračujem dále dle receptu.druhá varianta je že místo krupičky dáme malé krupky uvaříme je zvlášť a pak přidáme do polévky.Taky dobré a zdravé.
Část kapří hodíme vařit do vody se zeleninou,
to nám udělá vývar a jak se říká sebehorší vývar je lepší než voda.I když to v tomto případě neplatí.
Přeju dobrou chuť.
Jakub
Jakub - #
Tak dnes jsem dělal z kapří, bramboráky.
To je namka:-)
Dal jsem koření na ryby ,cibuli malou, česnek sušený granulovaný,(nedělá mi špatně a ochutí)kdo může dá si čerstvý.
Kapří u nás prodávaj jiné než jaké tady propagujou: Tam kde to kupuji je to čisté kapří maso bez vloček a dalšího což je lepší.(rybárna nad primaskou na starostrašnické)
1kapří 360g, 4 střední brambory,pepř,majoránku,sůl(soli víc než běžne solíte,směs ochutnávám tak že vezmu kousek dám na talíř a v mikrovlnce nechám chvilku aby to nebylo syrové,to dělám i s mletým masem, karbanátky)2 lžíce hl.mouky,2ks vajíčka rozmíchám.
Oleje tak centimetr a tak silný jsem dělal bramboráčky.Z tohoto množství máte tak 12-14 ks středních bramboráčků.K tomu zelný salát, nebo kysané zelí nobo každému jak je ctěná libost:-)
Příště budu dělat karbanátky.
Dobrou chuť
Komentáře