Pečenáče ze pstruha

Pečenáče ze pstruha

Na nálev

  • 500 ml octa
  • 1 vrchovatá lžíce soli, 4 lžičky cukru, 3 kuličky nového koření, 10 celých pepřů, hořčičné semínko, 1 lžička koření na přípravu ryb

Na pečenáče

  • 12 filetů ze pstruhů s kůží
  • hladká mouka na obalení ryb, 1 lžička sladké papriky, 2 lžíce oleje na pokapání ryb, sůl na dochucení

Postup

  • Suroviny na nálev dejte do hrnce a zalijte 750 ml vody. Nechte přejít varem (do horkého nálevu můžete přidat 100 ml červeného vína). Pokud máte celé chlazené ryby, odstraňte hlavy a ocasy. Pak ryby nařízněte na hřbetě a z každé seřízněte dva filety. Ty pokrájejte na menší kousky.
  • Rozpalte troubu na 160 °C. V misce smíchejte mouku se sladkou paprikou (pokud máte rádi ostřejší chuť, můžete do směsi přidat i pálivou) a solí. Ryby osolte, obalte, přesuňte na plech pokrytý pečicím papírem a pokapejte olejem. Pečte 10 až 15 minut.
  • Až pečené ryby vychladnou, úhledně je skládejte do sklenice nebo kameninové nádoby (nám se uvedené množství vešlo do sklenice o objemu 0,7 l). Nakládané ryby můžete prokládat plátky cibule nebo kořenovou zeleninou svařenou v nálevu.
  • Nakonec ryby zalijte vychladlým lákem, lahev pečlivě uzavřete a nechte v chladu (na chalupě stačí studená předsíň nebo sklep) odpočívat minimálně tři až pět dnů, aby se všechny chutě pěkně rozležely.

Zdroj: www.apetitonline.cz
Více info o prodeji našich čerstvých ryb: www.fishmarket.cz. Naše prodejna v Praze: www.sadkylahovice.cz.

Vložte nový kometář

Vložte komentář či dotaz. U článku - Pečenáče ze pstruha - zatím není zveřejněn žádný komentář.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.

14.10.24 / Aktuality

Slavnostní výlov rybníka Rožmberk 2024 - ZRUŠENO

Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.

20.09.24 / Aktuality

Třeboňský kapr v Praze po celý rok

Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.

12.04.24 / Aktuality

Sportovní rybolov - začátek sezony 1. 3.!

Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.

21.02.24 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty