Pstruh s hráškovou omáčkou a zeleninou

Vyzkoušejte pstruha podle kuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Pstruh pečený na pánvi s hráškovou omáčkou a zeleninovou přílohou podle „šéfa“

Ingredience k přípravě

  • pstruh, pomeranč, sterilovaný hrášek, sůl, pepř, máslo, pár lístků bazalky, zakysaná smetana, pár klíčků ze soji či munga

Postup přípravy

  • Rybu osolte i zevnitř, hlavně se ubezpečte, že nemá žábry.
  • „Vyfiletuje“ pomeranč, neboli okrájejte z něj kůru tak, abyste seřízli i slupku z pomerančových měsíčků uvnitř. Ze slupek s odřezky pomeranče vymačkejte do misky šťávu a na čistý talířek vykrájejte filet z každého dílku pomeranče. Bez ostrého nože se o to ale ani nepokoušejte. Šťávu z odřezků opět vymačkejte do misky.
  • Poté na osmahnutou cibulku přidejte trochu sterilovaného hrášku, sůl a pepř, vymačkanou pomerančovou šťávu, pár lístků bazalky a lžičku zakysané smetany. Krátce převařte, případně přidejte kapku vody a rozmixujte. Omáčku, kterou můžete ještě propasírovat, máte hotovou.
  • Rybu pečící se na pánvi nezapomeňte otočit a opět občas zatřepat pánví. Že je ryba upečená, poznáte podle toho, že lze od kůže a masa lehce oddělit hřbetní ploutev. Nakonec přihoďte kousek másla a nechte ho ještě rozpustit a nasáknout do ryby, kterou z pánve odložte na servírovací tác a polijte oříškově zbarveným máslem z pánve. Tedy pokud jste ho nepřepálili.
  • Než si ryba trochu odpočine, na ještě teplou pánev hoďte trochu klíčků ze soji či munga a zbytek hrášku. Ochuťte solí a pepřem, promíchejte a jen lehce prohřejte. Pak přihoďte připravené filety z pomeranče, promíchejte a můžete servírovat ultralehkou bohatýrskou večeři podle šéfa.

Zdroj: www.idnes.cz
Více info o prodeji našich čerstvých ryb: www.fishmarket.cz. Naše prodejna v Praze: www.sadkylahovice.cz.

Vložte nový kometář

Vložte komentář či dotaz. U článku - Pstruh s hráškovou omáčkou a zeleninou - zatím není zveřejněn žádný komentář.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Třeboňský kapr v Praze po celý rok

Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.

12.04.24 / Aktuality

Sportovní rybolov - začátek sezony 1. 3.!

Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.

21.02.24 / Aktuality

Výlov rybníka Rožmberk 2024

Na rybníku Rožmberk bude opět podzimní slavnostní výlov, a to ve dnech 11. až 13. října 2024.

8.02.24 / Aktuality

Velikonoční prodej Třeboňského kapra

Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2024 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.

7.02.24 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty