V rámci Znovínského koštu, který se uskuteční ve dnech 12. a 13.3.2010 ve Znojmě, mohou všichni návštěvníci ochutnat speciality studené rybí kuchyně.
Přípravu rybích pokrmů, z čerstvých třeboňských ryb zabezpečila vyhlášená třeboňská restaurace Šupina a Šupinka.
K potěše chuťových buněk budou připraveny tyto speciality:
- pomazánky z uzených ryb
- marinovaný kapří filet z Třeboňského kapra
- rybí maso v bramborových placičkách
- filet z candáta smažený v sezamové krustě
Ochutnávka rybích specialit se uskuteční přímo v prostorách Luckého kláštera, kde probíhá i ochutnávka těch nejlepších znojemských vín.
Datum zveřejnění aktuality: 9.03.10
Vložte komentář či dotaz. U článku - Třeboňský kapr na Znovínském koštu - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Pořiďte si třeboňského kapra na Vánoce 2024 přímo od třeboňských rybářů.
Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.