V rámci Znovínského koštu, který se uskuteční ve dnech 12. a 13.3.2010 ve Znojmě, mohou všichni návštěvníci ochutnat speciality studené rybí kuchyně.
Přípravu rybích pokrmů, z čerstvých třeboňských ryb zabezpečila vyhlášená třeboňská restaurace Šupina a Šupinka.
K potěše chuťových buněk budou připraveny tyto speciality:
- pomazánky z uzených ryb
- marinovaný kapří filet z Třeboňského kapra
- rybí maso v bramborových placičkách
- filet z candáta smažený v sezamové krustě
Ochutnávka rybích specialit se uskuteční přímo v prostorách Luckého kláštera, kde probíhá i ochutnávka těch nejlepších znojemských vín.
Datum zveřejnění aktuality: 9.03.10
Vložte komentář či dotaz. U článku - Třeboňský kapr na Znovínském koštu - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Na rybníku Rožmberk bude opět podzimní slavnostní výlov, a to ve dnech 11. až 13. října 2024.
Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2024 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.