Vyzkoušejte si kombinaci kapra s uzenářskými výrobky v receptu Petra Stupky na uzenářského kapra.
600 g filetů kapra, 100 g prorostlé slaniny, 40 g špeku, 4 krajíce chleba, 1 cibuli, sůl klobásové koření (mletou papriku, mletý kmín a zázvor, koriandr, sušený práškový česnek), 60 g sádla, pečicí papír
Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do teplého tuku rozvine svou vůni a chuť. Pozor však na to, aby nebyl tuk příliš horký, neboť by došlo ke spálení a tudíž i zahořknutí celého díla. Připravenou směsí pak pečlivě potřete předem osolené porce kapra.
Na sádlem potřený pečicí papír uložený na plechu naskládejte krajíce chleba, rozdělte na ně porce kapra a každou pak překryjte plátky slaniny či uzeného boku. Vše pečte v troubě na 180 stupňů asi 10 minut.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Pořiďte si třeboňského kapra na Vánoce 2024 přímo od třeboňských rybářů.
Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Komentáře
Pegi - #
Bezva recept. Není složitý a sedí podle návodu. Koření jsem si namíchal podle doporučení
/mám třecí misku/. Hodnotila moje paní, která vůbec netušila z čeho jsem vařil. Výsledné
hodnocení: SKVĚLÝ
P.S. Budu letos zkoušet i některé vaše další recepty. Díky
Komentáře