Jednou z možností, jak upravit velmi zajímavě, ba přímo labužnicky, Třeboňského kapra na grilu, je upéci ho v papilotě, nebo přesněji v balíčku z alobalu. Nabízí se široká škála možností a chutí.
Pevnější hliníkovou fólii složte dvojitě, aby se při pečení neprotrhla. Její střed potřete sádlem, poklaďte plátky vařených brambor, posypte směsí nakrájené cibule, česneku a slaniny se solí a kmínem. Navrch pak položte porci kapra, nezapomeňte ho osolit a okořenit. Potom pečlivě uzavřete balíček. Nejprve ho uzavřete podélně tak, že alobal spojíte, stočíte a umáčknete. Potom stlačte balíček na krajích a opět stočte a pevně umáčkněte. Tím je porce kapra připravena ke grilování.
Druhá varianta je jednodušší, a pokud budete dělat více balíčků, i méně pracná.
Nakrájejte cibuli, vařené brambory, cuketu, rajčata a také kapra na stejnoměrné kousky, dále si připravte zelené bylinky, které vše navoní, přidejte sůl a promíchejte. Nakonec vložte kousky kapra a pak postupně vkládejte do balíčků.
Nezapomeňte na pečlivé složení a hlavně uzavření balíčků tak, aby se při pečení neprotrhly. Tento balíček lze péci z obou stran, tedy při pečení ho můžete otáčet na rozdíl od prvního kapříka uloženého na bramborách, cibuli a slanině.
Vedle grilu můžete takto připraveného kapříka upéci i doma v troubě.
Připravené balíčky, které jemné rybí maso chrání, vložte nad žhnoucí brikety, kameny či uhlí. Ideální je pak gril zakrýt. Pokud není ten váš tak vybavený, použijte starý kastrol, pekáč nebo alespoň alobal, tak aby se vzlínající teplo odráželo.
Po chvíli cca 5 minutách nafouknuté balíčky s kapřím masem uvnitř syčí a šustí a to je znamení, že je vše v pořádku.
Pak už vše chystejte ke konzumaci, neboť za pár minut bude vše hotové.
Ideálním doplňkem pro konzumaci grilovaného kapra je ochucená kysaná smetana, čerstvá i pečená zelenina a chléb.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Grilování v papilotě - alobalu - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.