Vánoční polévka z kapra

Zakládání vývaru z kapra.

K přípravě receptu vánoční polévky potřebujeme: kapří hlavu, kapří ořez, jikry nebo mlíčí a další jedlé vnitřnosti, cibule, 150 g másla, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), pepř, zázvor, sůl, 50 g másla a 50 g hladké mouky na jíšku a petržel.

Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Poté, co zelenina zhnědne, zalijeme vodou a přidáme hlavu kapra a kapří ořez. Vše vaříme v mírném varu asi 20 minut. Potom polévku přecedíme přes síto a osolíme, ochutíme pepřem a zázvorem. Zahustíme světlou máslovou jíškou, vložíme jikry či mlíčí a vnitřnosti a povaříme dalších 10 minut. Po odstavení přidáme obrané maso z hlavy kapra a odřezků, petrželovou nať. Rybí polévku podáváme s na másle osmaženými kostičkami housky.

Tradiční recept na českou rybí polévku pro štědrovečerní tabuli jsme připravili na základě publikace Český kapr ve zdravé výživě, kterou vydalo v roce 2003 Rybářské sdružení České republiky.

Další recepty na vánoční polévku – Video

Krémová Vánoční rybí polévka s hráškem

Podrobnosti k přípravě receptu krémové vánoční rybí polévky.

Rybí polévka s knedlíčky

Podrobnosti k přípravě receptu rybí polévky s knedlíčky.


Komentáře

Peter Kostrhun - #
25.12.23

robim ju vzdy na vianoce a kym som nevaril, tak moji rodicia atd. Jedina moznost ako dosiahnut zhorknutie je ked z vnutornosti neodstranite zlc alebo zlc praskne. Ak mate podozrenie, ze zlc praskla, radsej s tym do kosa. Nestoji to za to. Okrem criev, zlce, supin a „blan“ tam mozete dat uplne vsetko (ja davam ziabre von, nakolko filtruju vsetok sajrajt a kde tu sa tam usadzuju paraziti ale je kopec ludi, co tam davaju aj to. Naopak, ja povazujem oci (ale jem to z rodiny len ja :) ) za delikatesu a kopec ludi ich dava prec ;)
Uzite

Anna - #
24.12.21

No já hlavičku dávám kočičkám:))oči a preparace hlavy…to je jak z hodiny anatomie-pro mne.
Dávám konec masa u ocasu,vnitřnosti,mlíčí.
Inspirovala jsem se maďarským halasle.Kromě kostí vše z rybičky je v polívce a nemusím zahušťovat.A samozrejme zelenina jak píšete:))

Dáša - #
23.12.20

Recept mojí babičky je podobný, má jen malou vychytávku. Na závěr vaření polévky dávala na másle osmažený odblaněný vepřový mozeček.

Marie - #
31.01.20

Polévku po letech pokusů a omylů vařím ve třech krocích:
1/ uvařím vývar z kapří hlavy, ploutví, vnitřností bez střeva a ořezu + sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření a cibule
2/ na másle usmažím nastrouhanou petržel, celer a bílou část póru, přidám lžíci hladké mouky ještě osmažím a nakonec zaleji zcezeným vývarem a povařím. Nechám zchladnout.
3/ druhý den polévku rozmixuji, zahřeji k varu a přidám zelený hrášek
4/ podávám s osmaženými kostičkami pečiva, maso z hlav a ořezu nechám na misce, aby si vzali jen ti co to mají rádi, stejně tak uvařené jikry a mlíčí.

Jirka_26 - #
20.12.19

Nechci nikomu nic vymlouvat, ale hlavu prsknu do papiňáku a vařím na pomalo přes noc nebo aspoň několik hodin. Kosti se totiž dostanou do stavu totální rozplizlosti a o zbytek se postará mixér. S tou zeleninou atd. to znáte, zbytek je normální vaření zeleniny jak to děláte všichni. Vařím ji v té vodě z papiňáku. O nějaké hořkosti jsem nikdy v tomto ohledu neslyšel a ani ji nikdy nezpozoroval. Občas mám blbý nápad do ní dát zakysanou smetanu, to když neseženu mlíčí (na zabíjení a kuchání kapra jsem moc líný, navíc bych tu plevelnou rybu musel pak jíst) dá se to jíst… :-)
Zkoušel jsem uvařit stejnou polévku z hlavy lososa, chuť je jiná, taková ostřejší. Je to spíš věc zvyku, komu co víc chutná.

Eva - #
7.01.19

Letos jsem uvarila hlavy cele vcetne oci i zaber a horka nebyla naopak skvela, vysvetli mi to nekdo?

Zdena - #
24.12.18

Tak vařím polévku a ta požeráková kost je fakt hořká, vyndala jsem tu hlavu co zrovna vařím a vyndala jsem ji. Je fakt hořká už když si čuchnu, tak letěla. A to jsem už dost stará a nevěděla jsem to. Díky.

Radek - #
22.12.18

Prima recepty. Děkuji. Jdu to zkusit. Radek
Přeji Vám všem krásné prožití vánočních svátků.

petr - #
20.12.18

Když vyřežete z kapří hlavy žábra, tak polévka nemá správný nádech. A uvařené oči jsou pochoutka. Jsou podobné kapřímu mozku.

Eva Psenickova - #
20.11.18

tolik inspirací!
nejvíc mě zaujala ta s povidly, letos ji určitě zkusím.
já ji vařím celý život podle mé babičky a dá se říct, že jinak, než všechny zde zmíněné. není ani čirá, ani zajíškovaná :-)
uvařím dvě hlavy (+ event. ořezy, ocas…) v osolené vodě. asi nebudete věřit a budete se i smát, ale v rané fázi manželství jsem hlavy vařila včetně očí (!!), žaber a jakési zde zmiňované kosti… přestože všechny tyto “ingredience” jsou hodnoceny jako silní adepti na hořkost polévky, nikdy jsem ji hořkou neměla. postupně jsem se naučila vyndavat oči, žábry až posledních několik let a o kosti jsem dodnes neměla povědomost. zaměřím se tedy na ni letos :-)
vývar přecedím, vložím do něj najemno nakrájenou kořenovou zeleninu + další (pór, brokolice, květák, kedlub, kapusta – prostě co je po ruce), obrané maso a jikry nebo mlíčí, povařím až je zelenina měkká a na poslední dvě tři minuty přidám dětskou krupičku nebo hrubou mouku. bez koření, bez tuku, bez dochucovadel (kromě soli) a je to naprosto vynikající jemná rybí polévka.

Jarda - #
22.01.18

Recept na rybí polévku mé maminky nečekejte. Vařila ji pouze na Štědrý večer, jedli jsme ji povinně nikomu nechutnala, byla hořká. Rychle jsme ji snědli, abychom po osmaženém kaprovi a bramborovém salátu mohli ke stromečku a dárkům. Oženil jsem se a první roky Vánoce probíhaly u rodičů mé ženy. Na talíři rybí polévka. Ale ne ta hořká, jako doma. Lahodná, čirá, voňavá, s osmaženou houstičkou. Bylo mi prozrazeno, že hořkost způsobuje vývar z požerákové
kosti. Kost je na konci kapří hlavy, na horním patře, proti požerákovým zubům. Je to takový trojbokký jehlan, mírně nažloutlý, dva cm dlouhý. Někdy po odkrojení hlavy zůstane na trupu ryby.
Doma jsem pak zkoušel v kastrůlku uvařit samostatně skřele, o nichž se traduje pocházejcí hořkost. Vývar je kalný, nechutný, ale není hořký. Uvařil jsem tedy odkrojenou požerákovou kost.
Vývar čirý a neskutečně hořký.
Já dávám do polévky kostru po filetování ryby a ocasní část. A bez hlavy. Hlavu očistím, dole rozříznu, roztahnu do tvaru platýze, osolím, posypu moukou a osmažím. Dobrou chuť.

Lubo - #
24.12.17

Namiesto krutónov – po obalení kapra (rezňa) pridám do vajíčka strúhanku (zvyšky alebo trocha aj doplním, ak niečo treba), málo prisolím a upečiem smažienku (svítok) hrubú cca 1 cm. Krájam pred tesne servírovaním polievky na malé kúsky alebo plátky rovno do taniera a zalejem polievkou. Dodá to polievke vynikajúcu príchuť.

Marta - #
21.12.17

Naprosto stejně jako paní Miluše Kohoutová vařím rybí polévku i já.

Romana - #
20.10.17

Rybí polévku mám ráda , ale vždy jsem ji zahušťovala jíškou až do dneška Zkusila jsem podle Vašich doporučení zeleninu i s masem.z hlavy rozmixovat …a chuť je daleko rybovější . Jikry, mlíčí opéct na másle a vložit o.Zakapat citrónem, zasypat petrželkou . Mňam ! Díky za tip !

fler - #
1.01.17

Pro Ellen – takovou polévku vařila moje babička a teď i já. Ano, vaří se rybí hlavy, mlíčí, kořenová zelenina, cibule, bobkový list, sůl, pak se to přecedí, obere, pomixuje vše i se zeleninou a s přidaným nastrouhaným perníkem a dále se vaří s ořechy, loupanými mandlemi, sušenými švestkami a rozinkami, dochucuje se povidly, citronem, cukrem a jakmile ořechy změknou, je hotovo. Polévka je výborná zejména 2- 3 dny po uvaření :-) Dělám ji jen na štědrý den, je to rodinný recept a velmi si ho všichni považujeme.

Petr - #
23.12.16

No paráda rad mnoho tak jdu vařit díky,,,

Alena - #
23.12.16

Vývar z kapra : Hlava,ocas,kostra a ořezy.
Především žluč se musí odstranit jako první a dát pozor na protržení ( pokud se žluč rozleje nedá se s tím opravdu nic dělat.)
Hlavu dávám celou,nikdy neodstraňuji žábry. Hořkost vývaru je ze sražené krve ( špatně odkrvený kapr při zabití) a proto se musí opravdu dobře vyčistit a propláchnout.Během vaření odebírám pěnu aby byl vývar čirý a vařím na mírném plameni se solí, pepřem,nové koření,bobkový list a celá cibule se slupkou.Po změknutí maso oberu.
Jikry a mlíčí lehce osmahnu na másle a přidám kořenovou zeleninu a cibulku a nechám zezlátnout.Pokud má někdo rád může přidat trochu hladké mouky a osmahnout na světlou jíšku. Já jí tam nedávám.
Přecezený vývar přeleji do zeleniny a přidám maso z ryby.Dochutím. Muškátový oříšek ,sůl,pepř.
Na másle osmahnu kostičky z bílého pečiva do křupava .
Dobrou chuť a všem přeji krásné Vánoční svátky.

Janka - #
22.12.16

Rybí poléka:

rybí hlavy 2-3 ks ( vyndané oči a žábra) vložím do horké vody, osolím, přidám nové koření, pepř, cibuli, kořen. zeleninu) a vařím do měkka. Sleji přes síto, maso z hlav oberu a dám do polévky, usmažím světlou jíšku (máslo a hl. mouka) a polévku mírně zahustím. Nakonec trochu petrželky a osmažený rohlík.

-Pítrs- - #
24.12.15

Vladimíre vývar je hořký z jednoho důvodů nechal jsi žábra a ty se musí vytahnout než začneš vařit vývar jinak to můžeš vylejt

suzy - #
24.12.15

Jestli je vývar hořký, musel jste natrhnout žluč.Jste si jistý, že jste ji z vnitřností vybral celou, bez porušení? Jinak není možné, aby byl vývar hořký, nemá být z čeho. Škoda, ale jestli je tam trochu žluče, tak už to zachránit nejde.

Jiří Sroka - #
24.12.15

Všechny vnitřnosti jsem důkladně očistil,vývar je přesto hořký.Poradí mi někdo jak ho zachránit,nebo je to na výhoz?To to pěkně začíná…Děkuji za radu.Pěkné svátky všem.

Vladimír Kokeš - #
15.09.15

Všechny labužníky zdravím.Všichni máte svou pravdu.Každý vaří podle své chuti Každý si nemusí necht vnucovat svůj názor a může si do díla s rozumem přidat co chce. Váš vlastní experiment bych doporučil nechat otestovat pří návštěvě známých.Moje maminka tenkrát byla vrchní kuchařkou v hotelu lázeňského střediska a už jako 12-ti letého kluka mě nutila učit se umět vařit.Dělala to tak,že co jsem chtěl,tak mě to nechala udělat.Samozřejmě s poradou.Co jsem si přidal v rozumné míře tak ano.Výsledek jsme potom společně zhodnotili.
Dnes je mě 75 let a umím v evropské kuchyni téměř vše včetně konzervací zeleniny a ovoce.
Doporučuji všem:učte se:experimentujte ale hlavně zveřejňujte své neúspěchy !!!Jsou vždy úspěšjnější než chlouby.
-Vladimír.15.9.2015

Míra - #
24.12.14

vařím podobně  – jen pár vylepšení  – hlavy + ořez z kapra ( u nás celé kostry jelikož vykostůji) + cibule + podravka ( místo soli – osolí a zároveň ochutí) uvařit scedit – cibuli vyhodit, maso se obere nahrubo – i když jsem se moc snažil – vždy tam nakonec nějaká kostička byla  – obrané maso rozmixovat na kaši a procedit do polévky ( pomáhám si vývarem na pročistění cedníku a kosti před další várkou vysypu), kořenovou zeleninu ( mrkev ( dost), celer ( málo) a petržel (trochu) najemno nastrouhanou orestovat na másle ( ve větší pánvi)  – podleju vývarem ,očistěné a odblaněné mlíčí a jikry nožem rozdělím na malé kousky a přidám do pánve a už nechám jen chvilku přejít varem já ještě přidávám žloudek rozmíchaný v trošce mléka – přelít do polévky a je hotovo… nechávám si stranou část rozmixovaného a přecezeného masa, přidám nastrouhanou mrkev ,celer a petržel přidám majonézu a mám pomazánku a-la humr na chlebíčky – jedním vrzem s polévkou…

pepa - #
24.12.14

Tak jsem zkusil polévku s povidly a je to výborné .
Děkuji za typ a doporučuji

Bobr - #
24.12.14

Osmaženou zeleninu rozmixuji a teprve potom dám hlavu…

Pavla - #
24.12.14

To jsme asi jediní, kteří vaří polévku z kapra bez jíšky. Vždycky používáme jen čistý vývar z masa a zeleniny, ten zcedíme, nalejeme na novou zeleninu nakrájenou na kostičky, chvilku povaříme, podáváme s osmaženou houskou.
Mlíčí smažíme jako řízek, jikry povařím pro manžela do polévky zvlášť, nikdo jiný je nemiluje. Maso z hlav obere manžel s dětmi také samostatně, do polévky je nedáváme.

Hana - #
23.12.14

Hezké vánoce, vařím polévku přesně jako Petra č.19 . Je to náš recept po babičce. Jen s tím rozdílem, že jikry a mlíčí vařím zvlášť a pak jen do hotové polévky vmíchám. Stane se , že by na nich mohla být žluč a škoda pak vývaru :-).
Přeji všem dobrou chuť u štědrovečer­ního stolu.

Dana - #
23.12.14

Já jsem kdysi asi ve Vlastě četla recept na rybí polévku, kam se jako zavářka dávaly takové šátečky z nudlového těsta(nebo podobného) plněné tím vyvařeným rybím masem, jinak postup na vývar byl klasický,a bylo to výborné a tak se ptám, jestli náhodou ten recept někdo nemá, já jsem to dělala jenom jednou na zkoušku- všem to chutnalo, recept jsem si nenapsala a teď prohlížím před vánoci časopisy, gugluju a nikde jsem to už od té dávné doby neviděla.Díky
Dana 22.12.14

Jana - #
22.12.14

Všechny recepy jsou si trošku podobné,zkuste mlíčí či jikry předem povařit v octové vodě a pak nasekat na kostičky a šup s nimi do polévky.Stejně se polévka ještě přichucuje citronovou šťávou.Dělám to tak léta.Dobrou chuť

Petra - #
21.12.14

Rybí polévku vařím dle mého tatínka a bez ní si vánoce nedovedu představit. Rybí hlavu a všechny odřezky z kapra dám do studené vody, přidám kousek hovězího masa, celer, petržel a mrkev, osolím a vařím pozvolna asi tři hodiny. Potom z vývaru vše vyndám, přecedím, aby nezůstaly v polévce drobné kosti, udělám světlou máslovou jíšku a polévku lehce zahustím. Nakonec přidám očištěné a nakrájené jikry, mlíčí a majoránku a chvilku povařím. Na másle osmažím na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky, které si pak na talíři do polévky přidáváme. Je to velmi jednoduché a naprosto vynikající.

Miroslav Poula - #
5.12.14

18.Návod na rybí polévku od maminky.Očištěné kapří hlavy bez žaber vařím s kořenovou zeleninou,celá mrkev,petržel,ce­ler, celou oloupanou cibulku,nové koření,bobkoví list,pepř, osolit a vařit cca 15min.Vyndám hlavy a celou zeleninu.Vývar scedím a přeliji zpátky.Vychladlou zeleninu rozřežu na kousky a rozmixuji, trochu ředím vývarem,vmísím zpět do vývaru.Oberu hlavy pozorně bez kostiček, vrátím zpět do vývaru který dávám do varu.Vnitřnosti zbavím blan a rozetřu jako česnek a pozvolna vmíchávám do vroucího vývaru,přidám rozetřený česnek a kostičku bujonu,to vše za varu.Přidám předvařenou rýži.Je taková pověra že čím více rýže na talíří tim více peněz dostaneš v příštím roce. Po odstavení přidám máslo a během chladnutí chodím polévku míchat.Tuto polévku mám na vánoce pořád je to rodiná tradice odhadl bych ji na 60 roků.Dobrou­ chutˇ

Petr - #
15.11.14

Zdravím. Výborná inspirace, polévku dělám několik let, chutná i rybím nejedlíkům. Trochu jsem ji poštěloval. Cutná skvěle nejen na vánoce

jan - #
25.12.13

Odstraňoval jsem je pro jejich údajnou hořkost, pak jsem se dozvěděl, že jsou naopak sladké, teď je odstraňuji, aby se hlavy lépe provařily.

jednik - #
24.12.13

kdo me poradi jestli se musi z rybich hlav do polevky odstranovat zabry.dekuji.

Radek - #
23.12.13

Radu let jsem se snazil napodobit polevku, kterou varila moje mama a nenechala po sobe recept. Na internetu jsem zadnou podobnou nenasel, ale metodou pokusu a omylu se mi to nakonec podarilo – a je to kupodivu ta sama, kterou popisuje tento recept, jen zazvor nahrazuji muskatem. Ale stejne jako u svickove a bramboroveho salatu – co rodina, to trochu jiny rcept :-)

dana hachova - #
23.12.13

Evi, vytiskni mi poslední recept to je č. 12. Diky.mama

Bobo - #
8.12.13

Návod na rybí polévku od maminky.Očištěné kapří hlavy bez žaber vařím s kořenovou zeleninou,celá mrkev,petržel,ce­ler, celou oloupanou cibulku,nové koření,bobkoví list,pepř, osolit a vařit cca 15min.Vyndám hlavy a celou zeleninu.Vývar scedím a přeliji zpátky.Vychladlou zeleninu rozřežu na kousky a rozmixuji, trochu ředím vývarem,vmísím zpět do vývaru.Oberu hlavy pozorně bez kostiček, vrátím zpět do vývaru který dávám do varu.Vnitřnosti zbavím blan a rozetřu jako česnek a pozvolna vmíchávám do vroucího vývaru.Jíšku přes sítko vmíchám do vývaru,přidám rozetřený česnek a kostičku bujonu,to vše za varu.Po odstavení přidám máslo a během chladnutí chodím polévku míchat.S osmaženou houstičkou přeji dobré chuti.

Ellen - #
24.11.13

Odpovídám pani Haně.Mám také starou kuchařku po babičce a podle ni vařím polévku stejně jako Vy.
Babička do této polévky vždy nakonec dávala švestková povidla a loupané mandle.Pokud je nutno
je možno dochutit citronem a cukrem.Je to taková tmavá polévka a my už doma jinou nevaříme.Zeleninu rozmiksuji a říkáme tomu krémová polévka z kapra.Jedině manželovi odeberu trochu té světlé.
Nám všem chutná ta tmavá.Je to naše tradiční a navíc vzpomínka na milou babičku.
Zkuste si trochu polévky odebrat a v malém množství
ji připravit podle mně,jak vám bude chutnat?
Možná že ji také někdo takhle připravujete.!

Monika Natálie - #
29.12.12

Rybí polévka se u nás v rodině nikdy nedělala a já poprvé před 3 lety zkusila tuto – s knedlíčky, byla moc dobrá, a tak letos ji vařím už potřetí, už se z toho stává pomalu tradice. Děkuju za chutný recept. Natálie

alik - #
23.12.12

Taky vařím rybí polévku,ale podle receptu z kuchařky,která je stará jako já 57let,je po mamince.
Uvařím vývar z hlav a všeho co z kapříka odříznu,je to silný vývar.Vařím cca 20 minut,přidám špetku soli a muškátu.Na másle orestuji kořenovou zeleninu na kostičky nakrájenou,posypu hladkou moukou na zahuštění,zaliju vývarem,který leju přes sítko,vložím vnitřnosti očištěné a na drobno pokrájené a vařím cca 10 minut.Mužeme zjemnit troškou mléka,je to vynikající a dlouho se polévka doma nezdřží,všichni ji „zbaštíme“ až se nám dělají boule za ušima.Dobrou chuť Alík

Hana Theisova - #
22.12.12

No, damy je to uzasne, ziji v cizine a tady sehnat kapra..... Bohuzel je to vzdycky hubeny mrzak bez chuti. Sbihaji se mi sliny, ale take si ten recept takto pamatuji, proste klasika. Zadny hrasek a vejce. Bohuzel musim si to vychutnat jen na papire, diky Hana Theisova, Pariz

Jindra - #
23.12.11

Irenka polévku vaří přesně dle mých představ.Takhle ji vařila moje babička i moje mamka,tak ji vařím i já.Je to dobrota.Zdravím

Jarka z Vysočiny - #
23.12.10

Kapří hlavy, mrkev, celer, cibuli, sůl zaliji studenou vodou, 40 minut vařím na mírném ohni pro dosažení kvalitního vývaru. Během vaření sbírám pěnu. Nechám vystydnout. Kapří hlavy odložím na misku, vývar včetně zeleniny přecedím na hustém sítku.
V hrnci osmažím na másle jemně nastrouhanou zeleninu (mrkev , celer), přidám hladkou mouku a usmažím jíšku. Ohřátým vývarem zaliji. Z kapřích hlav oberu maso, jemně nakrájím a vložím do polévky (pečlivě vybrat kostičky). Jikry očistím od blan, naškřábu tak, aby se jikry dobře oddělily a vložím do polévky, provařím.
Při podávání polévky do každého talíře vložím na másle osmažené krutony z rohlíků.
Jarka z Vysočiny, 23.12.2010

Irena - #
19.12.10

Polévku dělám podobně jako Miluše Kohoutová jen s tím rozdílem, že mlíčí a zeleninu do polévky propasíruji, jikry zbavím blan a vidličkou je oddělím aby se nelepily na sebe a volně plavaly v polévce a polévku okořením nastrouhaným muškátovým oříškem.

miluše kohoutová - #
12.09.10

Vánoční polévku vařím obdobným způsobem, jen nechápu, proč osmaženou zeleninu cedit. Vždyť dodá polévce tu fantastickou chuť a barvu. Polévku vařím přesně naopak : uvařím hlavy, ocedím, v tomtéž vývaru uvařím vnitřnosti a teprve pak osmahnu na másle zeleninku, podleju vývarem z hlav, podusím,přidám zásmažku, doleju vývarem, přidám nakrájené vnitřnosti a maso z hlavy. Nechám provařit, ztáhnu z ohně, přidám nakrájenou zelenou petrželku a kousek čerstvého másla. Podávám s opečeným rohlíkem na kostičky nakrájeným.

Admin - #
22.12.09

to: kadely – Děkujeme za připomínku, nevidím jediný důvod, proč by nebylo možné přidat kořenovou zeleninu až po zcezení, pokud ji v polévce chcete mít obsaženu. Ostatně obdobný postup je vidět i ve videu s návodem na krémovou vánoční polévku.

jirka - #
22.12.09

byla vynikající a marinované kapří maso také

kadely - #
22.12.09

Nechápu, proč se podušená nastrouhaná zelenina má přidávat už do vývaru a pak scedit. Vždyť mrkev s celerem do polévky na talíři i barevně paří.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.

14.10.24 / Aktuality

Slavnostní výlov rybníka Rožmberk 2024 - ZRUŠENO

Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.

20.09.24 / Aktuality

Třeboňský kapr v Praze po celý rok

Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.

12.04.24 / Aktuality

Sportovní rybolov - začátek sezony 1. 3.!

Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.

21.02.24 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty